Graviditet

Er du gravid, eller tror du, at du er blevet gravid? Se her på siden, hvor du kan få hjælp og svar.

Er du gravid?

Du kan få foretaget en graviditetstest hos din læge, eller du kan købe et sæt og udføre prøven selv. Testene til at bruge derhjemme kan anvendes allerede 2-3 dage efter menstruationen er udeblevet.

De fleste test kan du tage på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet, og det tager kun et par minutter at få svaret. En test til hjemmebrug koster ca. 50- 100 kr.. Nogle steder kan du også få apoteket til at udføre test.

Det er altid en god idé at kontakte din egen læge, hvis du har mistanke om, at du er gravid.

Hvis du ikke ønsker barnet

Du har ret til gratis at få dit svangerskab afbrudt inden udløbet af 12. svangerskabsuge. For at få abort skal du henvende dig til egen læge. Lægen skal inden abortindgrebet vejlede om de muligheder, der er for at få støtte - både under graviditeten og efter fødslen. Lægen skal også vejlede om selve indgrebet og den risiko, der er forbundet med det. Lægen henviser til et sygehus.
Er du under 18 år og ugift, skal den, der har forældremyndigheden eller er værge over dig, give sin tilladelse.

Du kan få mere information om graviditet og abort i boksen her på siden. Du er også altid velkommen til at henvende dig til UngMod 24-7, hvis du har brug for råd og vejledning ved ungerådgivningens sundhedsplejerske. 

Kontaktinfo

UngMod 24-7
Smedegade 13, 1.th.
7400 Herning
Tlf.: 51836598  
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail