Tristhed og selvværd

Luk alle
Åben alle

Tristhed

Nogle gange ved man, ikke hvorfor man er det og andre gange ved man det godt.

Det er helt normalt at være i dårligt humør fra tid til anden, men det er vigtigt at gøre noget ved det, hvis de triste følelser og tanker begynder at fylde mere dag for dag.

Nogle gange ved man, hvorfor man er ked af det, og andre gange gør man ikke. Tristhed kan komme som en reaktion på noget specifikt, f.eks. hvis man slår op med sin kæreste eller bliver uvenner med en god ven, men man kan også opleve at blive trist og ked af det, uden at man rigtigt ved hvorfor.

Det er almindeligt at have humørsvingninger i nogle perioder, hvor man føler sig glad og ovenpå det ene øjeblik, og i det næste øjeblik er man trist og synes alt bare er træls og svært.

Tristhed kan føre til depression, men der findes forskellige grader af depression, og nogle gange kan det være svært at skelne imellem depression og almindelige humørsvingninger. Hvis du har oplevet noget, som har gjort dig ked af det og påvirket dig meget, kan det udvikle sig til en depression.

Selvværd

Kort og godt er selvtillid og selvværd din oplevelse af, at du er god nok. Du har en grundlæggende tillid til og tro på dig selv, både angående din kunnen og dit værd som menneske.

Man kan også sige det på den måde, at selvtillid og selvværd er en konstruktiv og venlig indstilling til dig selv, en indstilling præget af, at du ikke hele tiden eller jævnligt går rundt og nages af tvivl om, du kan finde ud af tingene og grundlæggende er noget værd. Uden af den grund at tro, at du ikke kan udvikle dig eller at du ikke kan gore noget forkert.

Kontaktinfo

UngMod
Markedspladsen 4, 3 sal.
7400 Herning
Mail: 24-7@herning.dk

Ring eller SMS
Tlf.: 51836598
Læg en besked hvis vi ikke tager telefonen, så kontakter vi dig inden 24 timer.

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.