Uddannelse & job

Hvor kan du finde råd om uddannelsesvalg eller jobsøgning? Se her på siden, hvor du kan få hjælp og svar.

Hvordan søger jeg job?

Når du skal finde et job er det vigtigt at du planlægger din jobsøgning. Du skal gøre dig klart hvilket slags job du gerne vil have og hvor du gerne vil arbejde.

Der er i store træk tre måder at finde nyt job på:

  • Via dit personlige og faglige netværk
  • Søge på jobannoncer
  • Søge uopfordret

Netværket er vigtigt

Mange får nyt job ved hjælp af deres netværk. Derfor er det altid en god idé at sprede "nyheden" om at du søger job alle steder du kan komme til det.
Du kan også tilmelde dig forskellige sociale tjenester på internettet. Det er en god måde at dyrke og opdyrke netværk med henblik på at få et job.

Jobannoncer og jobdatabaser

Der findes forskellige jobdatabaser på internettet, hvor du kan søge efter nye job. Her kan du også oprette et CV i  jobdatabaserne.

Uopfordrede ansøgninger

En uopfordret ansøgning - er en ansøgning til en arbejdsplads, som ikke allerede har en opslået stilling. Både ved opfordrede og uopfordrede ansøgninger er det vigtigt helt klart at præsentere, hvem du er, hvad du kan og hvorfor du søger job i lige nøjagtigt den virksomhed/organisation.

Kurser i jobsøgning

Det er afgørende at skrive en god ansøgning og lave et godt CV, for at blive udvalgt til en samtale og komme i betragtning til et job. Du kan kontakte din a-kasse eller dit jobcenter for at høre om mulighed for hjælp til jobsøgning.

Fritidsjob

Hvis du godt kunne tænke dig at have lidt flere lommepenge, kan et fritidsarbejde måske være en mulighed for dig. Du skal være fyldt 13 år før du må arbejde i fritiden, og hvis du er under 15 år, skal dine forældre vide, at du har et fritidsarbejde.