Vold

Enhver form for vold er ulovligt i Danmark. Også når det er forældre, der slår deres børn. Du skal derfor aldrig finde dig i at blive slået eller andre typer for overgreb.

Luk alle
Åben alle

Når voksne slår børn

Engang måtte forældre gerne slå deres børn, hvis de syntes, børnene gjorde noget forkert. Men det må de ikke længere, det er ulovligt. Alligevel har én ud af ti piger og én ud af otte drenge i niende klasse prøvet at blive udsat for vold.

Vold blandt børn eller unge

Drenge bliver ikke slået så tit som piger derhjemme. Til gengæld er det mere almindeligt, at de kommer i slagsmål andre steder, fx på diskoteker. Hvis du har oplevet at blive slået sådan et sted, skal du altid sige det til sine forældre og til politiet, der kan hjælpe dig.

Kærestevold

Nogle gange udvikler kærlighed sig til jalousi, skænderier og i nogle tilfælde også vold. Nogle af tegnene på, at dit forhold er usundt og er ved at udvikle sig i en forkert retning er:

  • Hvis din kæreste vil bestemme over dig. Fx hvilket tøj du går i, hvem du er sammen med og hvornår du skal komme hjem

  • Hvis du er bange for, hvordan din kæreste vil reagere over for noget, du siger eller gør

  • Hvis din kæreste ikke kan forstå, at du har brug for tid uden ham/hende

Når mor eller far bliver slået

Det er mest almindeligt, at moren bliver slået af faren, hvis der er vold derhjemme. Faktisk oplever næsten 30.000 børn hvert år, at deres far slår deres mor. Det svarer til, at én til to børn i hver skoleklasse har oplevet, at deres mor er blevet slået.  Vold er ikke altid det samme som at slå eller sparke hinanden. Det kan også være psykisk vold, for eksempel trusler.

Hvad kan du gøre?

Hvis du oplever vold, hvad enten det er på din egen krop eller mod andre, så er det vigtigt, at du fortæller det til nogen, så du kan få hjælp. Du kan måske snakke med en voksen, som du stoler på, fx dine forældre eller en lærer. De voksne ved, hvad der skal gøres.

Hvis du ikke ved, hvad du skal gøre, så kan du kontakte UngMod, hvor ungerådgiveren kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er bedst for dig lige nu.

Kontaktinfo

UngMod
Markedspladsen 4, 3 sal.
7400 Herning
Mail: 24-7@herning.dk

Ring eller SMS
Tlf.: 51836598
Læg en besked hvis vi ikke tager telefonen, så kontakter vi dig inden 24 timer.

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.