Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der ved første møde - hvem får at vide, hvad vi snakker om - kan jeg være anonym?

Vi vil typisk spørge ind til dit problem, hvor længe det har stået på, hvordan det har udviklet sig og hvor meget det fylder i din hverdag. Vi vil spørge til dit netværk, det vil sige om du har familie og venner omkring dig, som kan hjælpe dig. Ligesom vi vil spørge dig, om du ønsker at få det bedre og dermed også vil arbejde med dig selv for at opnå en bedring. 


Den første afklarende samtale med en af vores ungerådgivere varer som regel 1 time. Hvis vi aftaler opfølgende samtaler, varer de også ca. 1 time, men vi er forskellige og det kan være lidt hårdt for nogen at snakke i lang tid, og så gør vi det selvfølgelig kortere.


UngMod 24-7 har 4 ungerådgivere, som står klar til at snakke med dig. Hvis du kontakter os på vores telefon eller pr. sms vil du få kontakt til en af vores ungerådgivere, som du så kan får en snak med. Derefter vil ungerådgiverne sammen finde ud af, hvem af UngMod 24-7's ansatte, der bedst kan hjælpe dig. Din første henvendelse vil blive besvaret i løbet af 24 timer - også i weekenden.


De fleste gange bruger vi telefon, sms eller mail til at aftale en tid, hvor vi mødes face-to-face. Hvis du helst vil nøjes med at snakke med os i telefonen eller have hjælp pr. mail, kan vi også hjælpe dig på den måde. Men vores erfaring fortæller os at du er bedst hjulpet når vi mødes face-to-face, derfor vil det være at fortrække da vores ønske er at hjælpe dig bedst muligt. 


Det er vores erfaring, at det er en fordel, at vi mødes personligt. For eksempel er det nemmere at undgå misforståelser. Der kan dog være nogle situationer, hvor du af forskellige grunde foretrækker at få rådgivning uden at mødes personligt, og vi hjælper dig gerne, uanset hvilken kommunikationsform, du foretrækker.


Nej, det er helt op til dig, om dine forældre skal vide, at du snakker med os. Hvis problemet har med dine forældre at gøre, vil vi ofte foreslå dig, at vi kan hjælpe dig med at snakke med dine forældre om problemet. Det er helt op til dig, om det vil være en hjælp i din situation.

Vi kan anbefalede de inddrages, vi kan synes det er en god ide, men det er altid dig der i sidste ende bestemmer om du ønske de involveres. UngMod 24-7 er DIT sted. Det betyder også at du kan være sikker på vi ikke fortælle dine forældre om noget af det vi snakker om, hvis de kontakter os. Det gør vi kun hvis det er DIT ønske. 


Mange af de unge, der kommer hos os, kan i starten være i tvivl om, om vi vil tage dem alvorligt, eller om de nu har det slemt nok til at få hjælp hos os. Vi hjælper med både store og små problemer. Der er ikke noget problem, der er for småt eller for stort. Hvis det fylder noget i dit liv, så er det vigtigt.


Der kan være nogle problemer, hvor vi vurderer, at der er andre, der er bedre til at hjælpe dig med netop din problemstilling. Så snakker vi med dig om det og hjælper dig gerne med at få kontakt til dem, der så kan hjælpe dig.


Alle der henvender sig til os har mulighed for at være anonyme. Det betyder, at du ikke behøver at fortælle, hvem du er og hvor du bor mm. Som udgangspunkt vil vi gerne have et telefonnummer eller en mailadresse, som vi kan kontakte dig på, hvis vi har lavet en aftale, og vi skulle blive forhindret.


Alle teamets ungerådgivere er uddannede og har erfaring i at arbejde med unge med forskellige problemer. Det betyder, at vi er trænede i at have samtaler med unge og på den måde finde ud af, hvad problemet er, og hvordan det kan løses. Vi ved godt, at det nogle gange kan være svært at skulle sætte ord på problemet, men vi lover at hjælpe dig, så godt vi kan.


Det er gratis at få råd og vejledning i UngMod 24-7. Vi kan tilbyde dig op til seks samtaler. Du bestemmer selv, hvor mange samtaler du vil have. 


Kontaktinfo

UngMod 24-7
Markedspladsen 4, 3 sal.
7400 Herning
Tlf.: 51836598  
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail