Gratis prævention

Luk alle
Åben alle

Kan jeg få gratis prævention?

Ja, det kan du. Tjek lige ud, om du er i vores målgruppe. Er du max. 22 år og bor du i Herning Kommune, tilhører du vores målgruppe.

Sådan gør du

  • Du bestiller en tid til en samtale hos UngMod, hvor vi sammen finder ud af, hvilken type af prævention du skal have. 
  • Du får en recept, så du kan gå på apoteket og købe din prævention.
  • Har du ønske om at få en spiral, lægges den op af vores læge.

Hvis du ønsker at følges med én du stoler på, eksempelvis din veninde, så er det helt okay. 

Du behøver ikke have en henvisning fra din læge for at få gratis prævention fra UngMod.

Derefter får du tilsendt en tid til en præventionssamtale. Efter samtalen får du en recept på din prævention, f.eks. på p-piller eller spiral.

Så kan du selv hente din prævention på apoteket. Hvis du har valgt en p-stav eller spiral, får du en ny tid hos os, hvor vores læge kommer og hjælper med oplægning af præventionen.

Efter tre måneder skal du til en opfølgende samtale.

Hvilke typer prævention kan jeg få?

Vi tilbyder næsten alle typer af prævention. Du har blandt andet mulighed for at få spiral, p-piller, p-stav, minipiller og kondomer. Vi tilbyder ikke p-ring og p-plaster, grundet den meget øgede risiko for blodpropper, ved brug af netop disse præventionstyper.

Du vil i samarbejde med vores sexolog vælge den prævention, som er den helt rigtige for dig.

Er der ventetid på at få gratis prævention?

Ja, du vil opleve, at der er ventetid på at få gratis prævention. Det skyldes, at det er et meget populært tilbud, som mange unge benytter sig af. Hvis du har akut brug for prævention, så er vores tilbud ikke det rigtige, med mindre det drejer sig om kondomer, som du efter aftale kan hente hos os, eller komme uden aftale i vores drop In og hente hver onsdag mellem 14:00-16:00. 

Kan jeg være anonym, når jeg får gratis prævention?

Nej, det er ikke muligt at være anonym, når du henvender dig omkring gratis prævention. Vi har brug for dit personnummer, så vi kan lægge en recept ud på apoteket til dig. Det samme gælder, når du ønsker at blive testet for sexsygdomme. Hvis du ønsker rådgivning om sex og seksualitet har du mulighed for at være anonym.

Får dine forældre besked?

Som udgangspunkt bliver dine forældre ikke orienteret omkring, at du vil have prævention hos os. Hvis det er første gang, at du skal have prævention, vil vi anbefale dig, at du fortæller det til dine forældre.

Så kan de hjælpe dig med at søge hjælp, hvis du oplever bivirkninger ved præventionen. Dog skal du hvis du er under 15 år, have samtykke fra dine forældre eller din værge til at få prævention, sådan er den danske lovgivning. 

Får din læge besked?

Som udgangspunkt bliver din læge ikke direkte orienteret omkring, at du får prævention hos os. Men din sikkerhed er også afgørende for os, så din læge kan se det, hvis de har brug for at vide det.

Hvorfor skal jeg vælge at få hjælp til prævention i UngMod?

  • Vi har god tid til at snakke med dig. Du vil få svar på alle dine spørgsmål, så du har mulighed for at træffe det rigtige valg.
  • Du kan være anonym, og dine forældre behøver ikke blive informeret omkring, at du får hjælp hos os. 
  • Vi har nogle fagligt dygtige ungerådgivere, som er uddannede inden for området, og som er vant til at snakke med unge.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får problemer med præventionen?

Hvis du oplever problemer efter du har fået prævention i UngMod, skal du kontakte os. Vi vil forsøge at hjælpe dig ved enten at formidle kontakt til vores sexolog eller ved at hjælpe dig til din egen læge.

Kan jeg få hjælp til andet end prævention?

Ja, vi giver rådgivning omkring andre ting end prævention.

Du mere om, hvad du blandt andet kan få hjælp til hos UngMod.

Der er intet, der er for stort og for småt!

Kontaktinfo

UngMod
Markedspladsen 4, 3 sal.
7400 Herning
Mail: 24-7@herning.dk

Ring eller SMS
Tlf.: 51836598
Læg en besked hvis vi ikke tager telefonen, så kontakter vi dig inden 24 timer.

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.