Gratis prævention

Ønsker du at beskytte dig mod graviditet? Er du i tvivl om, hvordan du skal beskytte dig eller hvilken beskyttelse, du skal vælge? Her kan du læse mere omkring, hvordan du kan få gratis prævention.

Ja, det kan du. Tjek lige ud, om du er i vores målgruppe. Er du max. 25 år og bor du i Herning Kommune, tilhører du vores målgruppe.


Du kontakter UngMod 24-7. Derefter får du tilsendt en tid til en præventionssamtale. Efter samtalen får du en recept på din prævention, f.eks. på p-piller eller spiral. Så kan du selv hente din prævention på apoteket. Hvis du har valgt en p-stav eller spiral, får du en ny tid hos os, hvor vores læge kommer og hjælper med oplægning af præventionen. Efter tre måneder skal du til en opfølgende samtale.


Vi tilbyder næsten alle typer af prævention. Du har blandt andet mulighed for at få spiral, p-piller, p-stav, minipiller og kondomer. Vi tilbyder ikke p-ring og p-plaster, grundet den meget øgede risiko for blodpropper, ved brug af netop disse præventionstyper.

Du vil i samarbejde med vores sexolog vælge den prævention, som er den helt rigtige for dig.


Du behøver ikke have en henvisning fra din læge for at få gratis prævention hos os.


Ja, du vil opleve, at der er ventetid på at få gratis prævention. Det skyldes, at det er et meget populært tilbud, som mange unge benytter sig af. Hvis du har akut brug for prævention, så er vores tilbud ikke det rigtige, med mindre det drejer sig om kondomer, som du efter aftale kan hente hos os, eller komme uden aftale i vores drop In og hente hver onsdag mellem 14:00-16:00. 


Nej, det er ikke muligt at være anonym, når du henvender dig omkring gratis prævention. Vi har brug for dit personnummer, så vi kan lægge en recept ud på apoteket til dig. Det samme gælder, når du ønsker at blive testet for sexsygdomme. Hvis du ønsker rådgivning om sex og seksualitet har du mulighed for at være anonym.


Nej, det kan du ikke. Vi har ikke præventionen liggende i UngMod 24-7. Du skal kontakte os, hvorefter vi sender dig en tid, hvor du skal til en rådgivende samtale med vores sexolog. Efter samtalen lægges en recept ud på apoteket. Så kan du hente din prævention på det nærmeste apotek.


Som udgangspunkt bliver dine forældre ikke orienteret omkring, at du vil have prævention hos os. Hvis det er første gang, at du skal have prævention, vil vi anbefale dig, at du fortæller det til dine forældre.

Så kan de hjælpe dig med at søge hjælp, hvis du oplever bivirkninger ved præventionen. Dog skal du hvis du er under 15 år, have samtykke fra dine forældre eller din værge til at få prævention, sådan er den danske lovgivning. 


Som udgangspunkt bliver din læge ikke direkte orienteret omkring, at du får prævention hos os. Men din sikkerhed er også afgørende for os, så din læge kan se det, hvis de har brug for at vide det.


Hvis du oplever problemer efter du har fået prævention i UngMod 24-7, skal du kontakte os. Vi vil forsøge at hjælpe dig ved enten at formidle kontakt til vores sexolog eller ved at hjælpe dig til din egen læge.


Kontaktinfo

UngMod 24-7
Markedspladsen 4, 3 sal.
7400 Herning
Tlf.: 51836598  
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail