Forældres død

Har du mistet en forældre eller er du bange for at miste dine forældre? Se her på siden, hvor du kan få hjælp og svar.

Der findes ikke noget, der gør mere ondt, end hvis din mor eller far dør. Det kan føles som om du aldrig kan blive glad igen, og at du er helt alene i verden. Men det er du ikke.

Hvert år mister mindst 4000 børn en mor eller far. Så der er mange der oplever det samme som dig og har de samme følelser, som de har brug for at tale om.

Fortæl hvordan du har det

Det kan hjælpe at fortælle dine venner og din familie, hvordan du har det. Nogle mennesker kan måske ikke lide at spørge dig, hvordan det går, fordi de er bange for at gøre dig ked af det.

Her kan det måske hjælpe, hvis du selv fortæller personen, at du gerne vil snakke om det - også selvom du måske kommer til at græde. Hvis det er for svært for dig, at sige til personen, at du gerne vil snakke, så kan du måske prøve at skrive det i et brev til vedkommende.

Det er vigtigt at du ikke prøver at "glemme" hvad du føler, for det gør det sværere for dig at få det bedre.

Psykologhjælp

Hvis du går rundt og er ked af det og har svært ved at snakke med nogle voksne, som du kender, så kan du kontakte en rådgivning fx UngMod 24-7.

Her kan en rådgiver hjælpe dig med at finde ud af, hvem du kan snakke med og hvad du eventuelt kan sige.

Sorggrupper

Hvis din mor eller far er død, kan det være, at du har brug for at snakke med en psykolog eller at komme i en sorggruppe, hvor der er andre unge, som har prøvet det samme som dig. Du kan læse mere om det at miste ved at klikke her eller i boksen med mere info.

Kontaktinfo

UngMod 24-7
Markedspladsen 4, 3 sal.
7400 Herning
Tlf.: 51836598  
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail