Mobning

Er du udsat for drilleri - eller kender nogen, som bliver mobbet? Se her på siden, hvor du kan få hjælp og svar.

Hvert tredje barn har prøvet at blive mobbet. Mobning kan være utroligt hårdt, og nogle kommer sig aldrig over det -det kan få følger langt op i voksenlivet.

Hvad er mobning?

Mobning er, når en enkelt person igen og igen bliver holdt uden for en gruppe. Måske bliver han eller hun sparket, slået eller offer for mobning. Det vigtigste tegn er, at det sker systematisk, det vil fx sige hver dag eller uge. Mobning er altid når der er en eller flere mod én anden person.

Dem der mobber

Det er svært at sige præcist, hvorfor nogle mobber. Der kan være mange forskellige grunde til det, nogle kan fx i virkeligheden have det svært, og så mobber de for at glemme, at de selv har det skidt. Du er altså ikke ond, fordi du mobber. Men det gør ondt på den, du mobber.

Dem der bliver mobbet

Omkring 10 procent af alle skoleelever bliver mobbet mindst et par gange om måneden og lidt over fem procent oplever at blive mobbet flere gange om ugen.
Når du bliver mobbet, kan du få det rigtig dårligt med sig selv. Mobning kan forfølge dig resten af livet. Hvis du én gang har lært, at du ikke er noget værd, kan det være meget svært at forstå, at det ikke passer.

Digital mobning

Det kaldes digital mobning, når nogen sender trusler eller andre ondskabsfulde beskeder til andre på email, chat eller mobiltelefon.

Hvis du bliver mobbet

Tag fat i en voksen. Det kan være din lærer eller en anden voksen, som du stoler på. Det kan være, at du er bange for, at mobningen bliver værre, hvis du "sladrer" til en voksen, men du har brug for hjælp til at få det stoppet. Det er også altid en god idé at fortælle det til dine forældre, de kan trøste og hjælpe dig og komme med gode idéer til, hvordan mobningen kan blive stoppet.

Du kan læse mere om mobning i boksen til højre.

Dekorativt foto

Mobning

Kontaktinfo

UngMod 24-7
Markedspladsen 4, 3 sal.
7400 Herning
Tlf.: 51836598  
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail