Skilsmisse

Skal dine forældre skilles eller er du bange for, at de skal skilles? Se her på siden, hvor du kan få hjælp og svar.

Næsten hvert tredje barn oplever, at forældrene bliver skilt. Det er aldrig nemt, når ens forældre skal skilles, men der er hjælp at hente.

Mange spørgsmål kan melde sig, når dine forældre skal skilles:

  • Hvor skal du bo?
  • Hvornår skal du se din far og din mor?
  • Er der andre, som har det ligesom dig?
  • Er der voksne som kan hjælpe mig?
  • Hvad gør jeg, hvis jeg har det svært med de beslutninger, som mine forældre har truffet?

Hvad der sker, når dine forældre skal skilles?

Når din mor og far skal skilles, skal de hen på et kontor i Statsforvaltningen. Her skal de skrive under på en masse papirer, hvor de bliver enige om, hvem der skal have hvilke ting og hvem der bliver boende i huset eller lejligheden.

Hvor skal du bo?

Men den vigtigste beslutning de skal tage er, hvem du - og dine søskende, hvis du har sådan nogle - skal bo sammen med. Du vil blive spurgt, hvad du synes, men det er dog stadigvæk ikke dig, der kan bestemme i sidste ende. Du har selvfølgelig altid ret til at fortælle dem, hvor du helst vil bo, men det kan også være rigtig svært, for det kan føles som om, at du skal vælge imellem dine forældre.

Samvær

Den forælder, du ikke bor sammen med, har ret til at se dig på bestemte tidspunkter alligevel. Det kalder man "samvær". Dine forældre kan fx beslutte, at du skal bo hos din mor en uge ad gangen og hos din far den anden uge, at du skal se den, du ikke bor hos hver anden weekend eller noget helt tredje. Også her vil du blive hørt om din mening.

Børnegrupper

Statsforvaltningerne har pligt til at oprette 'børnegrupper' eller 'skilsmissegrupper', hvor du kan mødes og tale med andre børn der oplever eller har været igennem en skilsmisse. Du kan få hjælp af din lærer til at finde en gruppe i nærheden af dig, men husk at spørge dine forældre om lov først.

Et iturevet billede af et gift par og to ringe fra et ægteskab

Skilsmisse

Kontaktinfo

UngMod 24-7
Markedspladsen 4, 3 sal.
7400 Herning
Tlf.: 51836598  
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail