Skilsmisse

Skal dine forældre skilles eller er du bange for, at de skal skilles? Se her på siden, hvor du kan få hjælp og svar.

Mange spørgsmål kan melde sig, når dine forældre skal skilles:

  • Hvor skal du bo?
  • Hvornår skal du se din far og din mor?
  • Er der andre, som har det ligesom dig?
  • Er der voksne som kan hjælpe mig?
  • Hvad gør jeg, hvis jeg har det svært med de beslutninger, som mine forældre har truffet?

I gennemsnit er der omkring 15.000 skilsmisser i Danmark om året, og næsten hvert tredje barn oplever, at deres mor eller far bliver skilt. Der er altså rigtig mange børn, der oplever det samme som dig.

Når din mor og far skal skilles, kan Familieretshuset hjælpe dem med at få truffet en række beslutninger.

Indhold hentet fra borger.dk

Når dine forældre bliver skilt eller flytter fra hinanden, skal de blive enige om, hvor meget du skal bo hos din far, og hvor meget du skal bo hos din mor. Det er en god ide, at du fortæller dem, hvordan du har det, og hvad du godt kunne tænke dig.

Hvis du har brug for nogen at tale med i forbindelse med dine forældres skilsmisse, kan du fx tage fat i en skolelærer eller en anden voksen, du stoler på. Du kan også ringe til Børnenes Skilsmissetelefon i Familieretshuset, hvor børnerådgivere sidder klar til at hjælpe dig med de tanker og spørgsmål, du går rundt med. Telefonnummeret er: 20 600 550, og åbningstiden er mandag til fredag 11-16.

Du kan også benytte Børns Vilkårs rådgivning - enten BørneTelefonen eller BørneChatten. Børns Vilkår er en forening der arbejder for, at børn skal have det så godt som overhovedet muligt.

Indhold hentet fra borger.dk

Du har ret til at se begge dine forældre. Dine forældre kan for eksempel beslutte, at du skal bo lige meget hos hver af dem. Det kan også være, de beslutter, at du skal bo mest hos din far og være sammen med din mor hver anden weekend. Og måske beslutter de noget helt tredje.

Du har ret til at sige din mening om, hvordan du kunne tænkte dig, at det skal være, men du skal vide, at det ikke er sikkert, at det bliver, som du ønsker. Hvis du vil vide mere, kan du læse mere om samvær og bopæl på Familieretshusets hjemmeside.

Indhold hentet fra borger.dk

Når dine forældre skal skilles, skal de ordne en masse papirer hos det, som hedder 'Familieretshuset'. Familieretshuset kan også hjælpe dine forældre, hvis det er svært for dem at blive enige om skilsmissen.

Familieretshuset har også børnegrupper, hvor du kan mødes og tale med andre børn, der ligesom dig har forældre, som enten er eller skal skilles.  Du kan læse mere om, hvordan du melder dig til en børnegruppe på Familieretshuset hjemmeside.

Det er dine forældre, som skal melde dig til en børnegruppe.

Indhold hentet fra borger.dk

Et iturevet billede af et gift par og to ringe fra et ægteskab

Skilsmisse

Kontaktinfo

UngMod 24-7
Markedspladsen 4, 3 sal.
7400 Herning
Tlf.: 51836598  
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail